B of Joy nieuwsoverzicht

Thuis / B of Joy nieuwsoverzicht
Samen op weg naar een rechtvaardige samenleving

> Oktober - December 2021 | In deze nieuwsbrief van het 4e kwartaal kan je lezen hoe het URA platform begin 2022 een succesvolle doorstart gaat maken. Indien de mensen het wensen en meedoen, zal de wereld in 2022 op een positieve wijze gaan veranderen. Ook is een confronterende column van Ad Nuis te beluisteren. Lees HIER de nieuwsbrief.

 

> Augustus - September 2021 | In deze nieuwsbrief van het 3e kwartaal kan je lezen hoe het inmiddels succesvolle URA platform is belaagd door de 'oude' machten. De jongeren hulp-lijn is in aantocht en gaat over liefdevolle hulp en samenwerking. Een bestuurslid heeft een zeer waardevol interview gegeven. Lees HIER de nieuwsbrief.

 

> April - Juli 2021 | In de nieuwsbrief van het 2e kwartaal kan je lezen over positieve verandering, samenwerking en wederzijdse hulp. Het URA platform voor de particulier en het midden- en kleinbedrijf komt ook aan bod. En u wordt attent gemaakt op de aanstaande lezing die wordt gegeven in OpHodenpijl. Lees HIER de nieuwsbrief.

 

> Januari - Maart 2021 | Het is tijd voor iets nieuws. Het URA platform is nu open voor de gehele wereld. Het URA platform is het fundament voor een nieuwe wereld waarin welbevinden, vrede en welvaart weer normaal zijn. Een wereld met een eerlijke, gelijkwaardige en circulaire economie. Lees verder in de Nieuwsbrief van het 1e kwartaal.

 

> November - December 2020 | De Nieuwsbrief 4e kwartaal is uit. Voor nu, geniet van deze periode aan het eind van het jaar en neem de tijd voor een moment van reflectie en rust. Bedankt dat je deel wil uitmaken van een beweging van, voor en door de mensen.

 

> Juli - Oktober 2020 | Het URA platform is gelanceerd voor alle inwoners van de Benelux! In deze Nieuwsbrief wordt uitgelegd hoe wij allen via het URA platform in de unieke positie verkeren om een betere toekomst op te bouwen voor ons allemaal. We kunnen NU de transitie inzetten naar een nieuwe wereld van welvaart, vrede en welbevinden.

 

> April - Juni 2020 | De implementatie en manifestatie van de 1e fase van het URA-platform en de URA is volop aan de gang. Om hiervan beter verslag te kunnen doen komt de meest recente nieuwsbrief later uit dan gewoonlijk. Lees het aanvullende schrijven van de B of Joy founder over de stand van zaken.

 

> Januari - Maart 2020 | De wereld staat op zijn kop door het Coronavirus. In de Nieuwsbrief 1e kwartaal benaderen we de gebeurtenissen vanuit het perspectief van een Goed beheer van Al het Leven en een rechtvaardige, zorgzame en gelijkwaardige samenleving. Ook is er nieuws uit onze manifestatie over het komende URA-platform.

 

> Oktober - December 2019 | Lees in de Nieuwsbrief 4e kwartaal waarom het ook nu, juist nu, heel belangrijk is om met elkaar samen te werken en onze sociale verantwoordelijkheid te nemen. Voor ons en onze kinderen.

 

> Juli - September 2019 | Terwijl de onzekerheid wereldwijd toeneemt, blijven we vooruitkijken  en anticiperen op de samenleving van morgen. Terwijl het financiële systeem van de oude garde een deel van het probleem is, zijn onze gezamenlijke initiatieven een deel van de oplossing. Maar daarvoor is, juist nu, jouw inbreng noodzakelijk. Lees er meer over in de Nieuwsbrief 3e kwartaal.

 

> April - Juni 2019 | Echte vooruitgang  van de samenleving gaat niet vanzelf. We hebben ons hart en verstand nodig om onderscheid te maken, helderheid te scheppen en verstandige keuzes te maken. Met de Nieuwsbrief 2e kwartaal die je hier kunt downloaden willen we je volop betrekken bij ons werk en enthousiast maken voor de mogelijkheden die we zien. Met zijn allen kunnen we een keuze maken voor een eerlijker financieel systeem en een wereld waarin iedereen recht wordt gedaan. Ook jij bent van harte uitgenodigd.

 

> Januari - Maart 2019 | Sinds de nieuwsbrieven van Oktober en December 2018 is er mondiaal weer een hoop gebeurd. Zo ook binnen onze manifestaties. Kortom, het is weer tijd om ons nieuws met jullie te delen. Klik hier om de Nieuwsbrief 1e kwartaal 2019 te lezen. Tevens is er een aanvullend schrijven beschikbaar van de B of Joy founder over de stand van zaken. Klik hier om deze te lezen.

 

> November - December 2018 | De groei van onze manifestaties zet wereldwijd door in het bewustzijn van menig mens. Dat is ondermeer merkbaar aan de instroom van mensen die de Verklaring van de Vrede ondertekenen. De nieuwsbrief december 2018 is uit voor geïnteresseerden, vrijwilligers, donateurs, medestanders, ELC- of Bail-freehouders. Onze zeer betrokken teamleden wensen een ieder het allerbeste voor nu en in 2019.

 

> September - Oktober 2018 | De nieuwsbrief oktober 2018 is uit voor geïnteresseerden, vrijwilligers, donateurs, medestanders, ELC- of Bail-freehouders. Klik hier voor download. Er is een stevig driekoppig B of Joy bestuur aangesteld om B of Joy middels de nieuwe organisatiestructuur nader vorm te geven. De Verklaring van de Vrede is geïntroduceerd door United People waardoor er een dagelijkse instroom op gang is gekomen. Over de grondlegger van de B of Joy is een artikel  verschenen in het Zwitserse magazine KERNPUNKTE over onder andere de ware machten.

 

> Juli - Augustus 2018 | Terwijl de meeste mensen genieten van hun vakantie, werken nog enige B of Joy en UPF teamleden gestaag door. In deze "rustige" periode is het UPF team bezig de Movement vorm te geven, die reeds is aangekondigd in het interview van eind Mei 2018. In september 2018 hopen wij een nieuwsbrief uit te geven met de laatste B of Joy en UPF stand van zaken. Wij wensen je een fijne vakantie en behouden thuiskomst.

 

> Mei - Juni 2018 | In de afgelopen maanden zijn er wederom interviews gepubliceerd. Zie bijvoorbeeld het interview met Sacha Stone: https://youtu.be/uA1Ut-K1FsU en de B of Joy grondlegger. In Londen heeft Ronald via het International Tribunal for Natural Justice een levensgetuigenis gegeven: https://youtu.be/lAv0aLq6V_s Mocht je open staan voor een diepte-interview, dan mag de volgende niet ontbreken: https://youtu.be/mIr_I0GcR0o. Alle publicaties geven bewustwording en zeer bruikbare inzichten.

 

> Maart - April 2018 | Als mijlpaal heeft het United People bestuur aan alle actieve B of Joy teamleden de nieuwe organisatiestructuur gepresenteerd. Dit vanwege de instroom van nieuwe mensen en groei in activiteiten. Zo zijn er ook nieuwe vacatures beschikbaar. Lees alle nieuwtjes in de Nieuwsbrief van Maart 2018. Ook een aanwinst is de toetreding van Prof. Julian Korab-Karpowicz tot de Raad van Aanbeveling. Op 08-04-2018 had Vitali Feiten TV een interview met de B of Joy grondlegger. Het ging over de B of Joy betaalapp ontwikkeling en de stand van zaken omtrent de B of Joy deelnemers.

 

> Januari - Februari 2018 | VitaliFeiten had op 14-01-2018 een interview met de B of Joy grondlegger. Paul vroeg daarin: Wat is de stand van zaken?  Op 28-01-2018 vroeg de uit Engeland overgevlogen FORB initiator Ruby Paul via een interview aan de B of Joy grondlegger: Wat is de toekomst van bankieren?  Op 13-02-2018 heeft DVM-TV het interview deel 5 met de B of Joy grondlegger online geplaatst. Meer nieuwtjes volgen.

 

> December 2017 | Wij hopen in 2018 wederom mooie voortgang te delen. We zijn gestart met de ontwikkeling van de B of Joy betaalapplicatie (PDF). De app is gebaseerd op de 3e en 4e generatie blockchain technologie. Wij koppelen deze technologie aan de URA munt. Deze app beschikt over de modernste technologieën en specificaties. Lees meer hierover in de Nieuwsbrief (PDF) van deze maand samen met andere nieuwtjes.

 

> November 2017 | DVM-TV heeft deze maand deel 4 van het opzienbarende vijfdelige interview met de grondlegger van de B of Joy gepubliceerd. Zie deel 4: Onthullingen door een insider. Sinds enige tijd gaan er geruchten de ronde dat de grondlegger van B of Joy, Ronald Bernard, dood is. Hij is in leven en heeft een boodschap voor ons allemaal!

 

> September - Oktober 2017 | We schreven in november 2016: De Blije B kan operationeel worden. Hoe? Door actieve participatie vanuit de samenleving zelve. De Blije B staat klaar om te dienen en heeft er alles aan gedaan om zover te komen. HET IS NU AAN DE MENSEN. De Blije B is Van, Voor en Door de mensen en niet anders! Wordt bewust via Waarom, volg een Lezing, beluister Interviews en deel De Blije B Flyer. Sta op en Doe nu mee!

 

> Juli - Augustus 2017 | DVM-TV heeft in juni deel 2 van het opzienbarende vijfdelige interview met de grondlegger van De Blije B gepubliceerd. Zie: Onthullingen over de werkelijke macht. Deel 3 van het vijfdelige interview is in augustus uitgekomen. Extra kijktip: De Blije B lezing uit 2016: 'Vrij en Blij uit de crisis met een nieuwe Bank en Munt' is nu online beschikbaar. Na deze lezing heb je kans dat je niets meer hetzelfde kunt zien! Deze aanrader is te zien via: http://bit.ly/2gPgnB1

 

> Juni 2017 | Deel 1 van het opzienbarende interview met de grondlegger van De Blije B is viraal gegaan. Het is meer dan 22 miljoen keer bekeken via o.a. de volgende kanalen. De mensen hebben er meer inzicht en bewustzijn door gekregen van hoe de wereld werkelijk in elkaar zit. Alle beschikbare De Blije B vrijwilligers draaien maximaal om de tsunami aan inkomende e-mails zo goed mogelijk te beantwoorden. In De Blije B Nieuwsbrief van juni kan je verder lezen over alle ontwikkelingen.

 

> April - Mei 2017 | We schreven in november 2016: De Blije B kan operationeel worden. Hoe? Door actieve participatie vanuit de samenleving zelve. De Blije B staat klaar om te dienen en heeft er alles aan gedaan om zover te komen. HET IS NU AAN DE MENSEN. De Blije B is Van, Voor en Door de mensen en niet anders! Wordt bewust via Waarom, volg een Lezing, beluister Interviews en deel De Blije B Flyer. Sta op en Doe nu mee!

 

> Februari - Maart 2017 | Het schrijven van een nieuwe Nieuwsbrief moet wachten, omdat alle De Blije B teamleden als vrijwilliger topdruk zijn met het verwerken van het succes dat De Blije B doorleeft. Mensen worden zich ervan bewust dat De Blije B een reële keuzemogelijkheid is om tot een betere wereld te komen. De Blije B grondlegger heeft een diepte interview gegeven aan De Vrije Media. WAARSCHUWING: De gedane onthullingen kunnen als schokkend worden ervaren. Zie het interview.

 

> Januari 2017 | Wordt Nederland wakker? Het aantal De Blije B lezingaanvragen groeit. En De Blije B breekt door in de media. Een artikel met De Blije B grondlegger is te lezen in de Volkskrant. De Blije B zal vroeg of laat haar droom en doelstelling realiseren. Het is nu aan de mensen om De Blije B als keuzemogelijkheid en reële kans te omarmen. Vrede, welvaart en welbevinden is alleen mogelijk door doen!

 

> December 2016 | Beste geïnteresseerde, vrijwilliger, donateur, medestander, ELC- en Bail-freehouder. Ons De Blije B Team heeft voor de december FEESTdagen een speciale boodschap. Deze reikt verder dan de kerstdagen en jaarwisseling. 2017 belooft een erg spannend jaar te worden. Klik op Speciale Boodschap om verder te lezen.

 

> November 2016 | Binnen afzienbare tijd worden er belangrijke besluiten genomen inzake samenwerkingsverbanden en de aanvraag van de benodigde vergunning, zodat De Blije B operationeel kan worden. In de Nieuwsbrief (download PDF) kan je er meer over lezen. Let wel: Actieve participatie is en blijft altijd nodig, als we echte welvaart en welzijn SAMEN wensen te realiseren voor onszelf, medemens en alle kinderen op aarde.

 

> Oktober 2016 | De doelstelling van De Blije B, 'Een goed beheer van AL het leven' wordt steeds vaker omarmt door mensen die zich bewust worden van De Blije B via lezingen, sociaal media, deelnemers en interviews. De Blije B zat in het radioprogramma 'Het Nieuwe Geld'. In het debat vroeg Jeroen Ghuijs van Radio Finding Voices: "Wanneer vallen de banken? We wachten al zolang."  Het antwoord: https://youtu.be/IO4hcoxXarw "Gaat op termijn de Deutsche Bank vallen?"  Het antwoord krijg je door de volledige registratie te beluisteren op: https://youtu.be/tP22sjv3n74

 

> September 2016 | Steeds meer mensen krijgen door dat het initiatief De Blije B moet slagen. Dit BESEF levert nieuwe samenwerkingsverbanden op. Zo ondersteunt De Blije B op 28 september het C.ingdom event AMSTERDEN. Die dag zullen er 10 veelbelovende high-impact scale-ups pitchen in aanwezigheid van vele VIP's (Very Inspiring People), impact investeerders, bevlogen ondernemers, social impact fondsmanagers, venture filantropen en vermogensbeheerders uit binnen- en buitenland. Het De Blije B investeringsprogramma is hierin een inspiratiebron die geactiveerd kan worden via het Bail-free product. Een topspreker, gelijkwaardig aan Gunter Pauli (The Blue Economy) en Yvon Chouinard (The story of Patagonia), zal tevens aanwezig zijn.

 

> Juli - Augustus 2016 | Komkommertijd. Niet voor De Blije B vrijwilligers. In deze vakantieperiode is veel werk verzet. Zo is nagenoeg het voortraject voorbereiding (bank)vergunningaanvraag afgerond. Hierna kan begonnen worden aan voorbereiding vergunningaanvraag. In september verschijnt er een groot artikel over De Blije B in het magazine Spiegelbeeld. Binnenkort beginnen De Blije B lezingen. Op 18 september zijn we onderdeel van een themamiddag in Eindhoven. Kortom, er is volop Beweging.

 

> Mei - Juni 2016 | Eerder dit jaar hebben alle De Blije B dragers een Nieuwsbrief ontvangen. Wil jij hem ook lezen? Je kan hem hier downloaden. Naast het geven van vele lezingen in België en Nederland, zijn er ook twee De Blije B interviews gegeven via Radio Pateo en Radio Finding Voices. Deze interviews bevatten veel diepgang en uitzicht op positieve verandering, voorspoed en welzijn voor ons allemaal via een coöperatieve fairtrade bank i.o. Klik op Interviews om het te beluisteren.

 

> April 2016 | In België en Nederland groeit het aantal Lezing aanvragen. Afgelopen maanden is de instroom van Medestanders, ELC- en Bail-free houders gestegen. Het benodigde startkapitaal voor de aanvraag van de internetbankvergunning blijft groeien. INDIEN voldoende mensen meedoen, dan is de bankvergunningaanvraag in 2016. In het De Blije B verslag valt te lezen dat wij het document Staatsschulden Oplossen hebben aangeboden aan alle 16 fractievoorzitters van de Tweede Kamer in Den Haag.

 

> Maart 2016 | Het Be the Change evenement van 20 februari 2016 was een succes. De aandacht voor De Blije B marktkraam was overweldigend. Ook De Blije B lezing trok een bomvolle zaal met ruim 200 bezoekers. Op 22 maart 2016 was De Blije B goed zichtbaar vertegenwoordigd bij het evenement Meedoen Geld(t). De belangstelling voor De Blije B was groot. Buitenom Koningin Maxima waren er meer dan 450 bezoekers aanwezig. We hebben bijzonder genoten van alle positieve reacties op De Blije B.

 

> Januari 2016 | Een gelukkig en blij Nieuwjaar. Wij wensen dat je in 2016 alles mag ontvangen wat goed en gezond voor je is. De allernieuwste UnitedPeople Foundation Nieuwsbrief is uit. In deze brief valt alles te lezen over de voortgang van het megaproject De Blije B. Nieuwsgierig? Lees dan nu de Nieuwsbrief online. (Te downloaden als PDF). Ook deze maand zijn de Lezingen een groot succes. Na het bijwonen van een lezing stroomt menig mens binnen via de pagina Doe Mee.

 

> Einde 2015 | Het Blije B team wenst elke Blije B Medestander, geïnteresseerden en ook niet geïnteresseerden alles toe wat goed en gezond voor hem of haar is. Opdat fijne kerstdagen en een gelukkig coöperatief Nieuwjaar je toevalt. Dat we in 2016 samen een begin maken, om in welzijn en vrede met elkaar te leven. Dat kan onder andere door ons te verenigen in De Blije Beweging! Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van DOEN!

 

> December 2015 | Afgelopen maanden is de instroom van Medestanders, ELC- en Bail-free houders gestegen. Daarmee groeit het benodigde werkkapitaal voor de bankvergunningaanvraag. Indien voldoende mensen meedoen, dan is de internet bankvergunningaanvraag in 2016. In België en Nederland groeit het aantal Lezing aanvragen. Voor VPRO Tegenlicht Meet Ups geven wij nu ook lezingen. Veel mensen hebben ons gevraagd samen te werken met de Depositobank. Onze zienswijze en achtergrond informatie valt te lezen op: Is het een idee om samen te werken?

 

> September 2015 | Ook in de vakantiemaand augustus hebben De Blije B vrijwilligers veel werk verzet. Vanwege toenemende internationale belangstelling, is de United People Foundation website tevens omgezet naar het Engels. De nieuwe lezingen zijn alweer begonnen. Er komen steeds meer lezingaanvragen binnen voor Nederland en België. De belangstelling en aanmelding voor het Bail-free product neemt toe. Zodoende is het vermogensbeheer groeiende. Nog dit jaar zal De Blije B beginnen het voortraject op te starten, dat dient als voorbereiding op de bankvergunningaanvraag.

 

> Juli 2015 | In navolging van Nederland worden er nu ook in België meer De Blije B lezingen gegeven. De Blije B teamleden met kinderen zijn op vakantie. Er is een mooi partnerschap tot stand gekomen met De Groene Zaak. De Blije B heeft inmiddels teams gevestigd in België, Engeland, Malta en Nederland. Team Malta gaat samenwerking aan met meer mensen in coöperaties, universiteiten, regering en andere organisaties. Lector Marleen Janssen Groesbeek is toegetreden tot de Raad van Aanbeveling (RvA).

 

> Juni 2015 | De afgelopen lezingen waren wederom een succes. In Brielle wenst men opnieuw een lezing te geven voor meer publiek. In Bergen was op 30 mei 2015 de zaal afgeladen. Er waren zeker 80 deelnemers. Uit deze lezingen komen nieuwe lezingen en bijzondere contacten voort die De Blije B verder helpen. De instroom van aanbiedingen, vragen en aanmeldingen worden dankzij onze teamleden goed verwerkt!

 

> Mei 2015 | Tijdens het Transitiefestival in Sint-Niklaas op zaterdag 9 mei 2015 en De Blije B lezing in Steenwijk op maandag 11 mei 2015, heeft UnitedPeople Foundation voor het eerst de unieke URA munt uitgegeven. De aanwezigen kregen zo een wereldprimeur in handen en een preview op de URA munt. Voor media publicaties klik hier en hier.

 

> April 2015 | UnitedPeople Foundation heeft laten weten dat de officiële samenwerking met de teamleden in België en Malta van start is. Daarmee zijn we nu in meerdere landen vertegenwoordigd. Deze internationale teamleden zullen er ook alles aan doen om de Visie en Missie van De Blije B en B of Joy te realiseren.

 

> Maart 2015 | Steeds meer mensen, bedrijven en organisaties bieden ons de mogelijkheden aan om een lezing te geven in Nederland en België. Kijk maar eens verder bij Lezingen.

 

> Februari 2015 | De pilot lezing januari 2015 maakte van februari 2015 een drukke maand. Verwerking van alle nieuwe aanmeldingen gaf extra werk. Evenals de aanvragen voor het geven van nieuwe lezingen, de uitbreiding Blije B teamleden en verzoeken tot samenwerking. De Blije B was deze maand twee man sterk, een uur te beluisteren op Radio Gelderland. Diepgang en ethiek stonden hoog in het vaandel.

 

> Januari 2015 | De eerste De Blije B lezing ‘Vrij en Blij uit de crisis met De Blije B’  was op zaterdag 31 januari 2015 in Op Hodenpijl. Het was een groot succes dankzij het publiek en De Blije B vrijwilligers. Namens alle (on)bewuste Nederlanders en Vlamingen: Dank jullie wel. De (r)evolutie is begonnen. Nieuwe leden melden zich aan. Doe ook mee voor positieve veranderingen, welzijn, gezonde economie en rechtvaardige samenleving. De FLYER kan je hier downloaden als aandenken.