Over ons

Thuis / Over ons
Een duurzame samenleving van welvaart creëren

Visie en Missie

In onze visie staat een Goed Beheer van Al het Leven centraal. De visie is gebaseerd op de Nieuwe Verklaring van de Rechten van de Mens (NVRM), waarin een wereld van welvaart en vrede wordt beschreven. In onze missie houden wij ons bezig met het ontwikkelen en promoten van rechtvaardige innovatieve financiële projecten, producten en diensten, die uitsluitend dienstbaar zijn aan de samenleving. De URA munt, met rendement op basis van natuurlijke groei, hoort daarbij.

 

Lees meer...

De Blije B

Een burgerinitiatief van professionals

B of Joy is een burgerinitiatief van professionals. Wij brengen geld terug naar waar het hoort. Naar een middel om ons dagelijkse leven te vergemakkelijken. Wij willen laten zien dat groei mogelijk is, zolang het een natuurlijke groei is. Dat houdt in dat groeien mag, zolang de natuur en onze omgeving daar baat bij heeft. Klik op de foto en zie wie wij zijn.

Lees meer...

 

United People Foundation

United People Foundation verzorgt de uitgifte van eeuwigdurende ledencertificaten, participaties en lidmaatschappen voor haar eigen bestaande of in oprichting zijnde coöperaties, waaronder B of Joy.  Zij beheert ook de identiteit, continuïteit en zuiverheid van het B of Joy concept en overvloedprincipe. Wil jij het B of Joy initiatief ook ondersteunen? Klik dan op: Doe Mee en maak anderen attent op B of Joy.

 

 

Wie zijn wij?

De B of Joy initiatiefnemers voorzagen ruim van te voren, dat het huidige financiële systeem nog veel ellende zou geven. Het B of Joy team behelst inmiddels meer dan twintig personen. De huidige B of Joy groep is afkomstig uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties, universiteiten en vanzelfsprekend de bankensector zelf. De overeenkomst binnen deze groep is dat zij allen de noodzaak zien tot verandering, op weg naar een integer financieel systeem. Inmiddels zijn er enkele duizenden mensen actief als: vrijwilliger, medestander, ledencertificaathouder, donateur of participant. Ons team wil met jullie, ons land en de wereld een Blije toekomst geven. Ben jij ook klaar met de huidige gang van zaken? B of Joy gaat de wereld op een positieve manier op zijn grondvesten doen schudden! Via Lees meer... zie je wie wij zijn :-)

Lees meer...

 

B of Joy lezingen en interviews

Heb je wel eens het gevoel dat er iets niet klopt binnen onze economie en samenleving? Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom wij vanuit schaarste leven? Waarom er na landelijke verkiezing steeds weer beloftes worden gebroken en opnieuw wordt bezuinigd? Waarom, ondanks extra belastingen en bezuinigingen onze staatschuld stijgt, terwijl steeds meer overheidsinstanties geprivatiseerd worden? Waarom wordt ons geld steeds minder waard? Waarom betalen we rente op een hypotheek? Wat is geld en waar komt het vandaan? Waarom wordt rijk alleen maar rijker en arm steeds armer? Waarom? Zijn er antwoorden? 

Lees meer...

 

Flyers uitdelen

Geld en een bankvergunning zijn voor B of Joy geen doel op zich, maar een dienend middel. Een Goed Beheer van Al het Leven, een rechtvaardige samenleving en gezonde economie creëren is ons doel. Samen met de medestanders, certificaathouders en het B of Joy team gaan wij voor die verandering. De eerste B staat niet alleen voor bank. Ze staat letterlijk en figuurlijk ook voor Beweging. Een Beweging die de grootste van de wereld kan worden, samen met jou. Wij zijn namelijk zelf de verandering. Vertel het verder, doe en help mee. Voor NL FLYERS, klik op Download. Alvast bedankt.

Download hier de nieuwe Blije B flyer

 

Advisering

 

Onder Advisering tref je mogelijkheden aan waardoor bezuinigen stoppen. En een plan om een kwart miljoen banen te creëren, zonder dat het de overheid geld kost. Een alternatief voor het ‘Casino' pensioen en een oplossing voor de huidige financiële crisis waarvan mensen blijer worden. Als burgerinitiatief van professionals geven wij adviezen aan overheden, organisaties en mensen, omdat wij weten dat het in het geheel anders kan.

 

Een alternatief voor 8 miljard euro bezuinigen

 

Het kabinet wil in 2014 zo’n 6 tot 8 miljard euro extra bezuinigen. Deze bezuiniging wil men realiseren, door het verhogen van belastingen en het verlagen van de voorzieningen voor de mensen. B of Joy en medestanders zijn van mening dat de rekening van de bezuinigingen op het bordje van de veroorzakers van alle crisissen moet worden gelegd en niet bij de mensen.

Lees meer...

 

Aan Tweede Kamer: de staatsschulden oplossen

 

Dit schrijven laat je weten waarom wij moeten stoppen met het subsidiëren van crisislanden en bij de Nederlandse pensioenfondsen behoren in te grijpen. Wij laten je de mogelijkheid zien om onze staatsschuld op te lossen, middels een nieuw bancair systeem. De samenleving is zich niet bewust van de ernst van vele financiële en economische problemen in ons land.

Lees meer...


Oplossing financiële crisis versus het Chicagoplan

 

Mevrouw van Dixhoorn heeft namens het Sustainable Finance Lab (SFL), een initiatief van Herman Wijffels, Peter Blom en Klaas van Egmond, contact gezocht met B of Joy. Naast het bespreken van het Chicagoplan is onze kennis en ervaring gevraagd voor het vormen van een juist oordeel over het Chicagoplan voorstel en daarnaast het bieden van een goed alternatief.

Lees meer...

 

Wij hadden € 93 miljard kunnen besparen op rentekosten

In Nederland financieren we de staatsschuld door verkoop van staatsobligaties aan dure en grillige anonieme internationale kapitaalmarkt. Sinds 1970 hadden wij op onze staatsschuld € 93 miljard aan rentekosten kunnen besparen. Dit wetende kan er vanaf nu veel bespaard worden op de huidige rentekosten van de staatsschuld. Wil je meer weten over de oplossing? Klik dan op download.

Over rente, staatsschuld en oplossingen