Het Blije B Team

Thuis/Over ons / Het Blije B Team

Het kernteam en ondersteuning

Michael (1955) is econoom. Hij heeft economie gestudeerd aan de Amerikaanse Universiteit AUP. Van beroep is hij ondernemer en heeft ervaring in diverse sectoren zoals de auto- en textielindustrie, informatie systemen en als ISP provider. Heden stimuleert hij de ontwikkeling van groene energieoplossingen. Hij geeft lezingen over duurzaam financiële systemen. Een houdbare economie (huishouden) leidt tot een welvarende wereld voor iedereen. Meer informatie over Michael vindt je hier.

 • Michael Sabbe
  Specialist financiële systemen

Anneloes (1970) is energetisch healer, trainer en auteur. Ze schept onbegrensde helende mogelijkheden en biedt de mogelijkheid om een kwantumsprong in bewustzijn te maken via behandelingen, workshops en lichtcodes. Anneloes is vanuit het secretariaat een eerste aanspreekpunt bij De Blije B, een project waarvoor ze zich vanuit haar betrokkenheid voor een mooiere en liefdevollere wereld graag voor inzet. Meer informatie over Anneloes haar leven en haar eerste boek ‘Ik Ben’ vind je hier!

 • Anneloes van Hamburg
  HRM coördinatie - secretariaat

Gianluigi (1980) is marketeer en business adviseur. Hij studeerde aan de Hogeschool Inholland, Universiteit van Amsterdam en volgde een cursus op de Harvard Business Review. Hij heeft vele jaren ervaring in digitale marketing en online ondernemingen. Deze kennis zet hij in voor De Blije B, United People Foundation en andere MVO organisaties, die allen het beste met de mens, maatschappij en aarde voor hebben, door de inzet van kosten efficiënte online middelen. Wil je meer weten over Gianluigi? Klik dan hier!

 • Gianluigi Cuccureddu
  Marketeer - business adviseur

PM (1970) is een visionair en bevlogen wereldburger die in Afrika (Burundi en Zambia) is opgegroeid. Hij was 21 jaar lang een leidende figuur in sociale innovatie, ondernemerschap en de transitie in Griekenland. Een optimist, gepassioneerde realist en natuurlijke verbinder met een mooi omvangrijk internationaal netwerk. PM begon al op zijn 22e de eerste Griekse groene gids te schrijven en 's werelds eerste ecologische zakennetwerk op te zetten. Wil je meer weten over PM? Klik dan hier!

 • Peter Michel (PM) Heilmann
  Mondiale relaties en ontwikkeling

Ellen (1967) structureert vanuit passie financiële systemen en optimaliseert organisaties. Ze studeerde aan de Open Universiteit en volgde de opleidingen Assistent Controller en Moderne Bedrijfsadministratie. Ze is een 'troubleshooter' met 15 jaar administratieve ervaring in de financiële dienstverlening. Met De Blije B werkt ze aan een circulaire-, pro-life-, rentevrije-, medemenselijke economie met als doel: verbinden en delen met elkaar vanuit welvaart. Meer info over Ellen vind je hier.

 • Ellen van Kanten
  Programma management

Vincent (1979) is fiscaal jurist. Hij studeerde Fiscaal en Europees recht aan de Universiteit van Maastricht en Leiden. Met zijn vele jaren ervaring als fiscalist, adviseert hij (vermogende) particulieren, MKB ondernemers en expats. Hij is verbonden aan de Erasmus School of Law University als werkgroepdocent. Al jong is hij, mede door zijn verblijf van enige jaren in China, geïnteresseerd geraakt in de wereld om hem heen en hoe deze functioneert. Hij is maatschappelijk zeer betrokken en actief bij JCI Leiden.

 • Vincent van Wijgerden
  Internationaal jurist - fiscalist

Ivan (1964) is zelfstandig ondernemer. Hij heeft meer dan 22 jaar ervaring op het vlak van verkoop, marketing, ICT, algemeen beleid en het succesvol opstarten van ondernemingen in de Benelux. Door zich actief in te zetten voor de organisatie en promotie van De Blije B en United People, wil hij meebouwen aan een rechtvaardige en duurzame samenleving. Zijn passie is werken aan de bewustwording van mensen, om daarmee een betere toekomst voor iedereen te creëren.  Meer weten over Ivan? Klik dan hier!

 • Ivan van den Bosch
  Organisatie - promotie

Ronald ('62) is sociaal maatschappelijk ondernemer. In zijn achtergrond zit economie, psychologie, bouwkunde en theologie. Als zelfstandige werkte hij 30 jaar in diverse branches. In de financiële sector was het vermogens-beheer, valuta- en depositohandel. Hij is kind aan huis in menig EU land en staat voor een 'Goed Beheer van Al het Leven'. Als grondlegger van De Blije B zet hij een rentevrije fairtrade pro-life coöperatieve bank (i.o.) op. Aldus is er vanuit de samenleving een onstopbare coöperatieve (r)evolutie gaande.

 • Ronald Bernard
  Grondlegger De Blije B

Carla (1958) is klassiek zangeres, dichteres en (liedjes)schrijfster van Nederlandstalig repertoire. Met haar programma ‘Het Uur van het Hart’ trad ze vele jaren op, en zette, initiatieven op bewustwording, kracht bij. Van haar hand verschenen dichtbundels zoals ‘Het gaat alleen maar om de Liefde’ en ‘Zoeken naar Jezelf’. Met partner Paul en dochter Belinda treedt zij internationaal op als ‘Opera Familia’ en ontving zij o.m. een gouden album. Passie: harten openen voor de wereldvrede. Meer info? Klik hier!

 • Carla van der Veldt
  Zangeres - ambassadeur

Hans (1969) is jurist. Zijn doctoraal examen legde hij af aan de Vrije Universiteit Amsterdam met staats-, bestuurs-, internationaal- en burgerlijk recht als hoofdrichtingen. Hij werkte 5 jaar bij de rijksoverheid en aansluitend 15 jaar in de financiële sector in Nederland, Zwitserland en op Curaçao. Zijn specialismen zijn compliance en risk management. Zijn hobby’s zijn politiek en sport. Zo was hij CDA voorzitter in Amstelveen en voorzitter van de Scheidsrechters-vereniging Amsterdam.

 • Hans van der Liet
  Jurist - compliance management

Gunter (1974) is econoom. Eveneens studeerde hij milieubiologie en milieuwetenschappen, met grondige verdieping in klimaatverandering. Hij schreef het boek Systeem Crash. Dit boek legt uit waarom de systemen van nu zowel: psychologisch, sociologisch, ecologisch als economisch, volkomen onhoudbaar zijn. Hij initieert de beweging ‘De Nieuwe Durvers’ om innerlijke en maatschappelijke transitie te promoten. Het is ook een denktank om een alternatief financieel (geld) systeem te bewerkstelligen.

 • Gunter van den Bossche
  Econoom - ecoloog - lokale munt

Peter (1958) is schrijver, inspirator, coach en verteller. Hij studeerde andragogie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Al meer dan 30 jaar maakt hij het schijnbaar onzichtbare zichtbaar via publicaties, columns en interviews in bekende kranten en tijdschriften. Hij schreef 9 boeken en vele artikelen. Op het gebied van wetenschap en spiritualiteit won hij een Award. Zijn motto is: 'Hou het simpel' en: 'De enige werkelijke groei is die van bewustzijn'. Sinds 2013 publiceert hij voor en geeft lezingen over De Blije B.

 • Peter Toonen
  Presentator - ambassadeur

Pauline (1960) is hoofd secretariaat en komt uit Londen. Sinds 1980 is ze actief in Nederland. Ze heeft 23 jaar ervaring in diverse disciplines in de gezondheidszorg en als zelfstandig ondernemer. Na 2003 is ze actief als office manager. Vanuit dienstbaarheid aan de mensen is ze betrokken bij sociaal maatschappelijke projecten, die een positief verschil maken. United People en De Blije B zijn daarvan voorbeelden. Haar hobby’s zijn muziek maken, gitaar spelen, wandelen en fietsen in de natuur.

 • Pauline Pember
  Secretariaat - coördinator

Veel mensen ondersteunen De Blije B als Medestander. Zij doen dit als vrijwilliger, ledencertificaathouder en/of donateur. Samen met United People Foundation, die dit proces begeleidt, maken zij De Blije B tot een succes. Medestanders doen diverse ondersteunende werkzaamheden, zoals het redigeren en/of vertalen van teksten en fiscale, juridische en financiële onderzoeken. De Blije B is van, voor en door de mensen en dankzij de inzet van velen niet meer weg te denken. En dat is goed nieuws.

 • Medestanders
  Algemene ondersteuning

Raad van Aanbeveling

De Raad van Aanbeveling (RvA) adviseert De Blije B coöperatie U.A. in oprichting. De RvA steunt De Blije B vanuit de gedeelde overtuiging dat: Alleen fundamentele veranderingen een rechtvaardige samenleving en gezonde economie mogelijk maken. Het Blije B initiatief wordt door de RvA gezien als duurzaam, goed doordacht en onderbouwd. Het concept is zeer levensvatbaar mits het voldoende draagvlak krijgt in de maatschappij. Daarom wil de RvA dat draagvlak mede mogelijk maken.


Jan (1951) is bedrijfseconoom van opleiding. Hij is auteur van onder meer 'Flow en de Kunst van het Zakendoen' en 'Door de bomen het bos zien'. Jan werkt als adviseur voor particulieren, kleine en grote organisaties in Europa, de VS en Azië. Zijn expertkennis ligt op het gebied van echte transformatie. Dat wil zeggen, verandering van binnenuit, zowel voor individuen (bewustzijnsontplooiing) als voor organisaties (cultuur). Meer info over Jan vindt je hier en hier.

 • Jan Bommerez
  Raad van Aanbeveling

Tony (1955) doorliep de Universiteit van Malta en behaalde MBA op Pacific Western University California.  Hij is: voorzitter van de MTA Enforcement Board, adviseur van de Minister van Gozo, topadviseur en netwerker voor (startende) ondernemingen en partner van TC-Consult & Associates. Hij is als Grootofficier van de Byzantijnse Orde van het Heilig Graf, dienstbaar aan de mens, om een rechtvaardige wereld te creëren. Hij is B of Joy ambassadeur voor Malta en Middellands Zeegebied. Meer info over Tony vindt je hier.

 • Baron Anthony C. Coleiro
  Raad van Aanbeveling

Marleen (1963) studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was 20 jaar financieel-economisch journalist. In 2001 verscheen haar 1e boek Maatschappelijk Ondernemen. Zij is Lector Sustainable Finance & Accounting aan de Avans Hogeschool sinds december 2014. In haar lectorale rede benadrukte zij: als we een ander financieel systeem en betere banken willen, dan moeten wij daarvoor zelf in actie komen. Daarom ondersteunt zij het burgerinitiatief van professionals De Blije B van harte. Meer info hier!

 • Marleen Janssen Groesbeek
  Raad van Aanbeveling

Véronique (1966) studeerde Financiële- en Handelswetenschappen. Ze is lector vakdidactiek economie en vastgoedbeheer. Bij ENW Universiteit Gent verzorgt zij vakdidactische seminaries economie. Lokale munten, ecologische economie en opbouwen lokale economieën, ten dienste van de aarde en mensen, zijn haar specialisaties. Ze is vooral MENS, met een groot mens- en aardebewustzijn. Haar motto is: “We erven de aarde niet van onze ouders, maar lenen deze van onze kinderen.” Meer weten? Klik hier!

 • Véronique Leuntjens
  Raad van Aanbeveling

Emil (1958) is spreker, doctorandus, onderzoeker, filosoof en ondernemer. Hij studeerde af aan de Erasmus Universiteit en deed onderzoek naar besluitvormingsprocessen. Hij zag daarbij geen probleem, behalve in ons hart. Hij initieerde en gaf leiding aan vele duurzaamheidprojecten. Hij trok de conclusie: "Een betere wereld is het gevolg van een hogere staat van bewustzijn." Zijn missie is: Mensen herinneren aan wie ze zijn (bewustzijn) en wat hun taak is (zich ontwikkelen). Leestip: On elephants in the room.

 • Drs. Emil Möller
  Raad van Aanbeveling

 

Uitbreiding en omschrijving van personen is nog gaande. Met dank aan Nico Brons voor het deels verzorgen van de fotografie.

Doe mee...