Nieuwsbrief December 2023 en het nieuwe coöperatieve huis

Thuis/Nieuws / Nieuwsbrief December 2023 en het nieuwe coöperatieve huis
Share with


Together we build a bright 2024


Nieuwsbrief december 2023

Met deze nieuwsbrief brengen wij een leuke kerstkaart en goede berichten over de voortgang van onze activiteiten.

 

Beste geïnteresseerde, medestander en deelnemer,

Het is alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2023, een jaar waarin veel is gebeurd en waarin door de UPF een belangrijke piketpaal is gezet.

Je kunt hier lezen over de interviews en lezingen die we hebben gepubliceerd en bijvoorbeeld ook over onze missie, samengevat in een kort herkenbaar verhaal.

Als je nu even geen tijd hebt om deze nieuwsbrief te lezen, dan geven wij graag de tip om er op een later moment de tijd voor te nemen.


We wensen je veel leesplezier.

 


 

DE REALITEIT LAAT ZIEN HOE LAAT HET IS

Ik gaf hem mijn jas en eten. Zijn legerkleding zag er gehavend uit. Samen op een bank zittend vroeg ik hem vanwaar hij kwam.

 

Van het front, zei hij, lopen en liften duurde dagen. Wat ik heb gezien tart elke vorm van humaniteit meneer, op nog geen paar dagen rijden vanaf hier: doden, moord, rijen mensen op de vlucht, een exodus in het kwadraat. En de kinderen, toen ik dat zag, brak mijn ziel, vandaar mijn aanwezigheid hier. Weet u, vrede en vrijheid lijkt heel ver weg. Een liefdevolle wereld voor ons en onze kinderen, die toch de toekomst zijn.

 

Daar had hij een punt en ik iets om op in te haken.

 

Wat doet u in dit leven, vroeg hij?

 

Ik legde hem uit waar ik voor sta, namelijk: vrede en vrijheid voor ons allemaal. Door middel van de inzet van United People Foundation doen onze vrijwilligers hun uiterste best om een platform op te bouwen om Hongersnood, Kinderleed en het ontbreken van humaniteit uit te bannen. Die ene liefdevolle wereld is bereikbaar voor ons allemaal.

 

Komt u achter mij staan in deze missie?
Word lid en sluit u aan bij de United People Foundation.
Voor een humanitaire wereld.

 

Benjamin B. Blij 

Lees meer: https://unitedpeopleyoungdivision.org

 


 

DOE MEE MET HET UPF TEAM

Vacature Community Manager

Informatie uitwisseling met onze achterban is belangrijk en onze verwachting is dat dit in de toekomst nog verder zal toenemen. Daarom willen wij ons team graag versterken en als het kan met meerdere vrijwilligers.

 

Misschien heb je onze advertentie al voorbij zien komen, waarin we aangeven op zoek te zijn naar mensen, mogelijk professionals, die de kennis in huis hebben om een bepaald social media platform te beheren dat door de UPF wordt gebruikt om zichtbaarheid te creëren voor de B of Joy en United People Foundation.

 

We zijn blij dat we inmiddels een kandidaat uit Nieuw Zeeland kunnen verwelkomen als vrijwilliger, maar mocht jij ook tijd hebben en je willen inzetten voor een wezenlijk doel, je bent van harte welkom.

 

Als je interesse hebt, laat het ons weten. In onze nieuwsflits vind je verdere informatie en hoe je kunt reageren.
(https://deblijeb.nl/nieuws/vacature-community-manager.html)

 


 

IN DE MEDIA

Interview - 'We can be the ones in power’

Christianne van Wijk in gesprek met Ronald Bernard: een interview uit 2019 dat recentelijk in 5 korte delen is gepubliceerd onder de titel 'We can be the ones in power':

 

Deel 1 - https://rumble.com/v3g3b66-ronald-bernard-my-work-within-the-highest-power-structure-english.html

Deel 2 - https://rumble.com/v3jz5p9-ronald-bernard-the-counterforce-to-guide-future-generations-english.html

Deel 3 - https://rumble.com/v3kqwtp-ronald-bernard-see-through-the-matrix-and-develop-your-own-blueprint-englis.html

Deel 4 - https://rumble.com/v3p5agq-ronald-bernard-necessity-and-benefits-from-exchanging-energy-english.html

Deel 5 - https://rumble.com/v3sy6t4-ronald-bernard-if-you-play-by-the-rules-you-can-do-it-different-english.html

 

Nieuwsflits: https://deblijeb.nl/nieuws/interview-serie-uit-2019.html

 


 

 

 

Het coöperatieve huis van de mensen komt er nu aan

United People Foundation (UPF) zet zich sinds 2013 in als stichting zonder winstoogmerk om een ‘Goed Beheer van Al het Leven’ tot een realiteit te maken middels de realisatie van goed haalbare initiatieven. UPF is ontstaan uit de hartsgesteldheid om het leven voor onze huidige en toekomstige kinderen op Aarde beter achter te laten, dan hetgeen wij allen nu kunnen waarnemen aan levenskwaliteit in de gehele levenscycli.

 

De grootste sleutel om tot ware verandering van levenskwaliteit voor al het leven te komen, ligt besloten in de transformatie van het huidige financiële systeem. Zodoende kwam UPF met een financieel initiatiefvoorstel naar coöperatief model. Dat model bleek de beste vorm van ondernemen voor mens en samenleving. Het financieel initiatiefvoorstel heeft met de jaren vele fasen van positieve ontwikkelingen doorlopen.

 

En dat is te danken aan de vele vrijwilligers. Mensen die vanuit een ontoombare kracht van liefde zich blijven inzetten om tot alle benodigde realisaties te komen. Op de tweede plaats zijn het de deelnemers die één of meerdere Eeuwigdurende Ledencertificaten (ELC's) hebben aangeschaft. Om zo als held blij te dragen aan het zo benodigde nieuwe, coöperatieve, vol reserve, rentevrije, fairtrade, pro-life financieel platform.

 

UPF vindt het wel onbegrijpelijk dat er na alle gedane inspanningen nog steeds een paar duizend ELC houders ontbreken, om tot het minimum van 10.000 ELC houders te komen. Dat aantal is namelijk nodig om de bedrijfszekerheid van de coöperatie te garanderen. Het goede nieuws is wel dat UPF tijdens de coronacrisis, meer ELC houders heeft mogen verwelkomen dan normaal. Tja, en er is meer goed nieuws.

 

UPF heeft besloten om de Eeuwigdurende Ledencertificaathouders (ELC houders) een coöperatief huis te geven, zodat het financieel platform kan doorgroeien tot zijn volle potentie aan mogelijkheden. Achter de schermen wordt het coöperatieve huis nu gebouwd. Dit huis is het Fun-dament voor een vreedzame transitie naar een wereld van vrede, welvaart en welbevinden voor alle mensen die dat als hartenwens dragen.

Het is dus aanstaande en gaat in 2024 gebeuren.

Laat dat s.v.p. eens goed op je inwerken ...

Het huis van alle ELC houders draagt de naam B of Joy Cooperative. In de basis is het een zeer multifunctioneel, innovatief financieel platform, dat het oude- en nieuwe bankieren dienstbaar samenbrengt. Het eerste bestuur voor deze Europese coöperatie is in wording. De coöperatie is werkelijk Van, Voor en Door de mensen. De ELC houders (mede-eigenaren) zullen beschikken over de mogelijkheden die de coöperatie biedt.

 

Echter, ELC houders zijn passieve aandeelhouders. Door zichzelf te activeren als Medestander wordt de jaarlijkse contributie aan de coöperatie betaald om alle vaste lasten te dekken. Daarna kunnen de actieve ELC houders via het coöperatieve gebruikersrecht van de coöperatie, in de loop van 2024 gebruikmaken van hun eigen coöperatieve Debitcard en IBAN betaalrekening, die in België een IBAN zichtrekening heet.

 
B of Joy Services gaat de eerste financiële diensten exclusief leveren aan B of Joy Cooperative. B of Joy Services is nu volop bezig met het uitwerken van alle processen.  uw eigen coöperatieve Debitcard en IBAN-rekeningDe website is in wording en het B of Joy financieel platform wordt geconfigureerd. De nieuwe huisstijl is reeds beschikbaar en als tipje van de sluier tonen we hierbij de toekomstige, wereldwijde debetbetaalkaart in de huisstijl van B of Joy Services.

 

Door al het werk in uitvoering bestaat de kans dat per medio december 2023, het aanschaffen van ELC's, Medestanderschap, URA munten en het openen van een nieuwe URA rekening, tijdelijk stopt via de website van UPF. Zoals vaker bij de bouw van iets nieuws, gaat dat gepaard met enige overlast. Zodra de tijdelijke stop wordt opgeheven, zal iedereen daarover worden geïnformeerd via een extra nieuwsbrief.

 

Al het gedeelde over de B of Joy Cooperative zal mogelijkerwijs duizend-en-één vragen oproepen. Gelieve deze vragen te bewaren voor in 2024, zodat onze vrijwilligers tijdens de kerst- en nieuwjaarsdagen ook even op adem kunnen komen na een zeer intensieve periode. Bedankt voor jullie begrip. In de loop van 2024 zal UPF jullie voorzien van meer informatie. Daarmee zullen sommige vragen dan ook gelijk beantwoord zijn :-)

 


 

The end-game beschikbaar in Hebreeuws

Sinds november is deze video, die sinds mei 2020 op het YouTube kanaal van Ronald Bernard staat, ondertiteld in het Hebreeuws. De vertaalster heeft dit op eigen initiatief gedaan, omdat ze van mening is dat de video eerder bekeken wordt als mensen het in hun eigen taal kunnen kijken. Hierdoor is op een natuurlijke wijze een heel plezierige samenwerking ontstaan en heeft United People Foundation nu ook een vertaalster voor Hebreeuws.

The end-game can be finished in 2028
(https://youtu.be/MsrOuSOtXz8?si=EVXJSwLF3ohQGxQ4)

 


 

LEZING B of Joy & Ura as Noah's Financial Ark

Deze veelomvattende lezing heeft Ronald Bernard in Oostkamp-België, eerder dit jaar gegeven voor zo’n 200 man publiek.

Een uitgebreide toelichting op de motivatie en de publicatie achter deze lezing is beschikbaar via onze nieuwsflits
(https://deblijeb.nl/nieuws/b-of-joy-and-ura-as-financial-noahs-ark.html)

De video is in meerdere talen ondertiteld.
(https://youtu.be/XwVyeSSQquk)

 


 

 

Together we build a bright 2024

                                Kwartaal slogan:
‘bewustzijn’ is DE belangrijkste sleutel voor verandering

 Download de nieuwsbrief hier