Nieuwsbrief December 2022

Thuis/Nieuws / Nieuwsbrief December 2022
Share with


glazenbol

Nieuwsbrief december 2022

Deze kersteditie van de nieuwsbrief weerspiegelt op compacte wijze wat er allemaal is gerealiseerd, alsook wat er nog nodig is voor een betere toekomst. We kunnen het alleen SAMEN doen! Doe je mee?

 

 

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Beste geïnteresseerde, medestander en deelnemer,

 

Hoe ziet jouw toekomst eruit? De laatste nieuwsbrief van 2022 ligt hier voor je klaar. De bol op de foto laat hier een stuk wereld zien zoals je haar kent. Stel dit was een glazenbol waarin je jouw toekomst kon zien. Hoe zou jij die eruit laten zien? Eén ding is zeker, als je op safe speelt en doet zoals je altijd hebt gedaan, dan zal er niets veranderen, dan krijg je een toekomst die je NIET WILT!

In deze nieuwsbrief laat een vrijwilligster haar licht schijnen op haar idee van bewustwording. Bewustzijn en bewustwording zijn veel gebruikte woorden, maar de betekenis of uitleg die daaraan gegeven wordt verschilt nogal eens. Zoals het in onderstaand artikel wordt bedoeld, is dat wij als mens bewust kunnen zijn van wat er gebeurt, in de wereld om ons heen, maar ook in onszelf. Voor de United People Foundation zijn beide werelden belangrijk. De huidige buitenwereld is drastisch aan verandering toe, zoals de mens de wereld bestiert, gaan we ten onder door en aan elkaar.

De binnenwereld is belangrijk, omdat, als we 10.000 deelnemers hebben bereikt en we volgens o.a. de Verklaring van Vrede gaan leven, we allerlei beslissingen met elkaar zullen moeten nemen. Dan is het belangrijk dat we onszelf kennen. Dat onze innerlijke drijfveren het collectief dienen, gewoon omdat we als mens zo geschapen zijn. Om niet in dezelfde valkuilen te vallen, is het van groot belang dat iedereen zijn innerlijk werk verricht. En hopelijk geeft onderstaand artikel jou daar een handvat voor.

Verder staat deze nieuwsbrief bol van de verwijzingen naar nieuwe video’s en lezingen op YouTube. We hopen dat je er de tijd voor neemt om ze eens goed tot je te nemen en dat je geïnspireerd raakt om mee te doen. Het is inmiddels één voor twaalf.

We wensen jou veel lees- en kijkplezier.

 


 

Een kerstcadeau voor jezelf

Hoe ga je om met zaken als meningsverschillen, overtuigingen, doemscenario’s en vijandigheden? Wie of wat ben je, wat kan je? Leg je jezelf onder een vergrootglas, of vergeet je juist aan jezelf te denken? Het verlangen om je vrij te voelen en je unieke zelf te zijn is sterk. Tegelijk wil je je verbonden voelen in dit universum van mogelijkheden. Je hoort termen als ‘loslaten’ en ‘accepteren’ en wat al niet meer. Maar hoe doe je dat en wat werkt voor jou?

We zijn geprogrammeerd om te denken dat we pas kunnen genieten of ontspannen, als er aan een voorwaarde is voldaan. We hebben bijvoorbeeld pauze en zetten een kopje thee of koffie en dan, na die eerste slok van ‘mmm lekker,’ komt de gedachte en het gevoel ‘nu is het goed.’ We denken dat het door de koffie of thee komt, of door het feit dat je jezelf een pauze hebt gegund. Maar het mooie is, we kunnen ons ook beter gaan voelen zónder dat er iets tegenover staat. En van deze mogelijkheid kunnen we onszelf leren bewust te worden.

Als iets niet meezit, ben je o.a. geneigd naar de oorzaak en de oplossing van het probleem te zoeken. In feite wil je van de stress af. Jouw brein reikt jou van alles aan om je beter te voelen. Een pauze of een afleiding zal meestal direct wat verlichting brengen. Het is niet raar als/dat je denkt dat die aanpak van ‘vind een middel voor het gewenste effect,’ werkelijk nodig is. Van dat uitgangspunt maakt de commercie dankbaar gebruik.


Welk pad loop jij?

Deze programmering beïnvloedt hoe met een situatie om te gaan, laten we dat ‘houding’ noemen.’ Je denkt: ‘koffie, koffie, koffie…en als dan ontspanning optreedt, denk je dat het door de koffie komt. Deze conclusie is onjuist. De ontspanning komt door de houding; je hebt namelijk jouw aandacht verlegd, die was nu bij de koffie en niet bij het probleem en niet bij het idee dat jij het moet oplossen.

 

Laat dit goed tot je doordringen. Het klinkt raar of simpel, maar het is ongelooflijk belangrijk om door te krijgen. Kijk maar eens wat er gebeurt in jouw houding bij de gedachte ‘oh straks lekker koffie'. ‘Pauze’ en ‘koffie’ kunnen we met talloze andere begrippen vervangen. Uiteindelijk kan deze realisatie ertoe bijdragen dat je meer grip op je leven krijgt en dat je gelukkiger wordt.

Onze suggestie is om hier mee te experimenteren. Eerst zal het alleen in ontspannen situaties lukken, maar gaandeweg ook als een situatie stressvoller is. Het zal jouw leven aangenamer maken, maar het zal ook bijdragen om met anderen met een andere mening in contact te blijven. Te midden van al het tumult.

 


 

Kom in actie

Deze volgende gouden eeuw is een uitnodiging voor jou om de onbeperkte diepten en hoogten van je soevereine, creatieve kracht te onthullen - in plaats van te zoeken naar de wereld die voor jou verandert. JIJ BENT DE VERANDERING. Jullie zijn hier om de realiteit van de hemel op aarde te belichamen die zovelen binnen jullie soort buiten zichzelf proberen te ontdekken. Als jij vooruit wil, wij hebben de sleutel, doe mee, word lid ...

Michael Sabbe

 


 

Uitbreiding URA-platform en UPF-website

Het URA-platform wordt vernieuwd:

Vanaf 16 december krijgt de vertrouwde omgeving van het URA-platform een facelift. Alle bestaande mogelijkheden blijven hetzelfde, maar in een modernere en meer gebruiksvriendelijke vormgeving. En niet onbelangrijk, met veel betere ondersteuning voor je mobiele telefoon of tablet. En dat is niet het enige.

Achter de schermen wordt gewerkt aan andere vernieuwingen die in de loop van volgend jaar worden geïntroduceerd, waaronder meer mogelijkheden om met de URA te betalen en de mogelijkheid voor zakelijke rekeninghouders om waardebonnen uit te geven. Als je een eigen webshop hebt buiten het URA-platform kun je de URA straks ook toevoegen aan je betaalmethoden, net als iDeal en PayPal.

Met jullie input werken we aan de groei van het URA-platform en de URA-munt.

Bedankt voor je deelname aan de URA.

 

 

Er wordt gewerkt aan de Duitse versie:

Onze vertaler Duits heeft alle teksten van de UPF-website voor zijn rekening genomen en dat deel van de klus is gereed. Wij willen Sebastiaan via deze weg nogmaals hartelijk danken voor de vele uren vrije tijd die hij hierin heeft gestoken. We werken er met man en macht aan om de Duitse versie dit jaar nog online te zetten. We houden je op de hoogte; zodra dit is gebeurd laten wij het weten via een nieuwsflits.


 


 

In de Media

Er zijn een aantal nieuwe video’s online gegaan. Wij hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te informeren met een schat aan informatie om het tij te keren en een transitie mogelijk te maken. Hieronder staat een selectie van korte en langere video's, verschillend van soort. Misschien staat er iets tussen waarvan jij de link in jouw kring wilt doorsturen? Wij zeggen: niet uitstellen maar doen! Samen maken we de weg vrij voor een betere toekomst, voor de kinderen, voor onszelf en voor iedereen die na ons komt.

 

'Wij zijn de verandering’ - deel 1: Geeft je inzichten op basis van feitelijkheden over de oude machten die proberen onze vrije wil te manipuleren, over onze innerlijke wereld van angst en liefde en de deels illusionaire wereld om ons heen. De antwoorden kunnen leiden tot ware verandering, bevrijding en welvaart voor iedereen: https://youtu.be/5H85HjgXb_Y.

 

'Wij zijn de verandering’ - deel 2: Hierin wordt door Ronald Bernard de immense uitwerking getoond op de ooit gestelde vraag: ‘hoe creëer je een fundamenteel betere toekomst voor onze kinderen?’ https://youtu.be/y9pZ1qMMP88.

 

Vrij & Blij ondernemen met de URA - deel 1: Welke mechanismes gebruiken de oude machten om geld te onttrekken uit de reële economie en hoe men de samenleving onder controle houdt: https://youtu.be/kXk478NnWB4.

 

Vrij & Blij ondernemen met de URA - deel 2: Alles wat een ondernemer en medemens dient te weten komt aan bod. Er wordt uitgelegd hoe de vreedzame transitie in drie fases zal verlopen en hoe dit zonder nadelige effecten in elk land mogelijk is: https://youtu.be/F3HChXs8V8M.

 

Welke stappen onderneem jij voor een andere wereld? Wanneer sta jij op en pak jij je ware vrijheid terug? Ben jij je ervan bewust dat WIJ het huidige systeem in stand houden en niemand anders? https://youtu.be/52AB4rO3iSI.

 

Zodra wij ons niet meer schikken in alle opgelegde maatregelen komt de verandering! Welke stappen ga jij ondernemen? Het is belangrijk dat ze ons niet meer kunnen stoppen en wij hen verslaan op hun eigen regels, in vrede: https://youtu.be/UpFv9AmLLtg.

 

Een samenvatting die je misschien nog een keer wil bekijken of zelf wil verspreiden. Dit is hoe we eruit komen, doe mee: https://youtu.be/Fo_wgm70s0Y.

 

Korte video over geld als ruilmiddel: https://youtu.be/x1O_lPataNE.

 

Om een duidelijk beeld te krijgen over de risico’s van CBDC (Central Bank Digital Currency) en het betalen met een telefoonapp, kijk naar Johnny's Cash and The Smart Money Nightmare: https://youtu.be/kazsyWAeiUk.

 


 

LEZINGEN in 2023

In voortzetting op de lezingen die Michael Sabbe in België en internationaal via Zoom heeft gegeven, zijn er wederom plannen om dit ook in 2023 voort te zetten. Er staat er al een in België gepland voor februari.

Er zijn tevens plannen en lijntjes uitgezet voor lezingen in 2023 van Ronald Bernard, zowel in Nederland als over de grens.

Er staat een mooie gezamenlijke lezing op de planning om naar uit te zien: “Geld, De Toekomst: URA en Florijn” met Anthony Migchels over de Florijn en Ronald Bernard over de URA, met aan het eind gelegenheid voor het stellen van vragen aan beide heren.
De lezing zal gehouden worden op donderdagavond 16 februari 2023. De locatie is in Laren (Gld), een beetje boven het midden van Nederland en in die zin wellicht een goede mogelijkheid om de lezing bij te kunnen wonen.

België - Mechelen | Michael Sabbe | Donderdag 2 februari 2023 | 19:30 uur
adres: ’t Hof BySONder - Adegemstraat 102 te 2800 Mechelen.
Bijdrage 10 euro - cash te betalen bij de inkom.
Deur open om 19u.

 

Nederland - Laren (Gld) | Ronald Bernard en Anthony Migchels | Donderdagavond 16 februari 2023 Nadere informatie volgt.

We houden je via onze nieuwsflitsen van alle lezingen op de hoogte. Om tussentijdse nieuwsberichten te kijken ga je naar: https://deblijeb.nl/nieuws.

 


 

Kerstherinnering

Van al mijn jeugdherinneringen was Kerstmis een tijd waarin alle families samenkwamen en zelfs vijanden vrede konden sluiten. Oude ruzies werden vergeten, niemand hoefde alleen thuis te zitten. De knorrige oude oom, een bejaarde tante die ver weg woont, een weduwe en kinderloze buurman vonden een familie voor een avond.

Met Kerstmis brandden we de kachel wat warmer dan gewoonlijk, het vuur knetterde al vroeg op de dag. Het was geen dag om hout te sparen. Mijn moeder maakte extra eten klaar, om manden te vullen voor de mensen in het dorp waarvan we wisten dat ze het minder breed hadden.

Wat mij als kind het meest ontroerde waren de glimlachen op de gezichten van de gasten. Glimlachen die ik bij sommige mensen voor het eerst ontdekte. We waren allemaal samen. Daar ervoer ik de magie van Kerstmis.

 

Dit is geschreven door Eunice, onze vrijwilligster voor de Portugese vertalingen. Hartelijk dank hiervoor Eunice en ook voor het uitkiezen van deze kaart.

Be the change kerstkaart