Nieuwsbrief maart 2023

Thuis/Nieuws / Nieuwsbrief maart 2023
Share with


Van keuze naar Verandering


Nieuwsbrief maart 2023

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de gezamenlijke bijeenkomsten van URA en Florijn. We vertellen over oplossingen en kansen en bieden enkele kijk- en luistertips.

 


Beste geïnteresseerde, medestander en deelnemer,

Als je naar het plaatje kijkt, dan lees je ‘kans én verandering’.
Wij van UPF hebben met beide handen de kans gepakt en zodoende ontstond er verandering in de goede zin.
Benieuwd waar dit over gaat? Lees verder en we brengen je op de hoogte van waar we de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest.


We wensen je veel leesplezier.

 


 

"GELD, DE TOEKOMST: URA EN FLORIJN”

Op 16 februari is aan het eind van de tweeluik-presentatie het startschot gegeven voor een Pilot-project tussen URA en Florijn. Het was een bijzonder moment waarbij ter plaatste handtekeningen op de samenwerkingsovereenkomst zijn gezet. Het verlangen om elkaars munt te kunnen uitwisselen bestond al langere tijd aan beide kanten, maar de tijd moet rijp zijn en de details geregeld voor het daadwerkelijk zover is. Maar nu is het piketpaaltje gezet en zal deze uitwisselingsoptie van URA en Florijn een impuls geven aan de omzet- en afzetmogelijkheden, van zowel particulieren als ondernemers. Het is een vooruitgang in kwantitatieve en kwalitatieve zin en een manier om elkaar sterker te maken.


 

Op 16 maart was de tweede bijeenkomst en ook deze keer werd er goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aan de hand van een praktisch voorbeeld werd duidelijk dat de belangrijkste eigenschap van een complementaire munt, dat van ruilmiddel is. Wat inhoudt dat er GEEN RENTE wordt geheven en dat er geen schuld ontstaat die niet afgelost kan worden. Daar gaat het uiteindelijk om!

 

Anthony Migchels en Ronald Bernard werken ieder al meer dan 10 jaar aan hun complementaire munt. Ze wisten destijds niet hoelang het zou duren, maar Anthony vertelde dat de interesse in de Florijn parallel lijkt te lopen met de omvang van de crisissituatie(s). Hij concludeerde dat mensen het blijkbaar in hun portemonnee moeten voelen voor ze bereid zijn om gewoonten te doorbreken.

 

Handen ineenslaan

UPF en De Florijn hebben ieder gewerkt aan een haalbare oplossing. Zowel URA als Florijn hebben hun geldigheid bewezen en een stukje markt veroverd en nu laten we zien dat door onze krachten en ons netwerk te bundelen we sterker worden en dat de mogelijkheden toenemen. De toepassing om op elkaars platform onderlinge munten te gebruiken, hoeft zich niet te beperken tot URA en Florijn. Liever niet zelfs! UPF nodigt andere munten zoals bijvoorbeeld Westlandse Watermunt en Makkie uit om ook van het URA-platform gebruik te gaan maken om zo samen een heel netwerk te vormen.

 

Begrip

In het huidige tijdperk is een complementaire munt uiteraard niet het enige nieuws dat jou bereikt. Je verdiepen in een ander geldsysteem, zoals het uitvogelen wat het voor jou kan betekenen, er met anderen over praten, tegenwerpingen onderzoeken en afwegen, eigen drijfveren en kompas onder de loep nemen, tot het uit jouw comfortzone stappen en je ergens bij aansluiten om met een complementaire munt te gaan betalen, zijn een heleboel stappen!

 

Door jou te informeren proberen wij een situatie te scheppen waarin ruimte ontstaat om te verbinden, om verder te kunnen kijken dan de vraag: what’s in it for me? Zodat het niet ieder voor zich wordt, maar wij voor ons allen.

 

Jan Bommerez, internationaal lid van UPF-raad van aanbeveling, legt in onderstaand interview uit hoe angst voor het onbekende tot weerstand leidt.

 

Ook geeft hij antwoord op de vraag: hoe je een kwantumsprong in je leven maakt: “Dat doe je door kleine stapjes te maken die momentum opbouwen. Als je meteen wilt springen zal je een spier verrekken. Het zijn kleine stapjes die samen het momentum opbouwen en ineens heb je een take-off energy. Dus eerst lijkt het traag te gaan, maar de energie bouwt zich op en ineens maak je de sprong. Je kunt niet voorspellen wanneer dat gebeurt, maar je moet bereid zijn al die kleine stapjes te zetten."

 

Jan Bommerez in Follow your wind
(https://youtu.be/DgPs4oLJTIc?t=218)

 

Kwaliteit

Ook United People Foundation en Stichting De Florijn zijn ieder voor zich stapje voor stapje gegaan. Door van moment tot moment te kijken naar wat mogelijk is, zijn er realistische oplossingen gevonden, gebaseerd op wat geaccepteerd en toegestaan wordt. Door deze investering, met vele professionals, durven we te zeggen dat URA en Florijn goede en betrouwbare producten zijn.

 

UPF-totaaloplossing

Onze drijfveer is een gezonde economie en een menswaardige en eerlijke toekomst voor onszelf en zij die na ons komen. We gaan ervan uit dat het mogelijk is de wereld via het financiële-systeem te veranderen, onder voorwaarde dat er genoeg mensen meedoen. United People Foundation gaat verder dan alleen de URA munt!
Als ieder zijn steentje bijdraagt, vormen we samen: United People (https://www.unitedpeople-foundation.org/over-upf)

 

 


 

URA-PLATFORM

Afgelopen december is het URA-platform in een nieuw jasje gestoken. Heb jij inmiddels gezien hoe mooi en soepel het eruit ziet en werkt? Ook op een kleine telefoon oogt het nog overzichtelijk, is het praktisch en snel. Met de keuze tussen een lichte of donkere achtergrond kun je zelf bepalen wat voor jou het plezierigst is. Bij een eerste URA-aankoop zul je verrast zijn hoe efficiënt de communicatie en betaling wordt afgehandeld. Alles gebeurt in ‘a blink of an eye’ en van een professionele aanbieder hebben we vernomen dat hij 1.000 URA aan winst heeft gegenereerd middels meerdere verkopen! Dus mensen, het werkt, het kan!

 

We vinden het leuk om deze ingezonden brief te delen:

 

Ervaringen van een blije URA-platform deelnemer

Inmiddels ben ik een ervaren gebruiker van het URA-platform geworden. Het was in het begin even uitzoeken hoe alles werkte, maar al gauw en met wat hulp van het supportteam werd ik steeds enthousiaster over de gebruiksvriendelijkheid van het platform.

 

Uitzoeken wat er al allemaal op het URA-platform te koop aangeboden wordt. In het begin moest dat nog groeien maar al gauw kwamen er steeds meer aanbiedingen en deelnemers.

 

Mijn eerste producten besteld, in dit geval heerlijke vegan chocolade repen. Persoonlijk werd ik heel enthousiast van de gemakkelijke manier waarop een betaling geregeld kan worden en met een betaalverzoek gaat het nog weer gemakkelijker. Nu zal iemand misschien zeggen: nou dat is toch heel gewoon, maar voor een computer analfabeet is dat niet zo heel gewoon kan ik je verzekeren. :-)

 

De overzichtelijke bankrekening, het e-mailen met de leveranciers, de tips van het supportteam en het contact met gelijkgestemden; allemaal zaken die het leven aangenamer maken. Ik hoop dat er nog vele nieuwe deelnemers bijkomen en dat er nog meer mogelijkheden gecreëerd worden zodat mensen nog eenvoudiger aan informatie kunnen komen.

 

Ik kan iedereen aanbevelen om eens een kijkje te nemen en gewoon eens een lekkere fles yoghurt of vla te bestellen of een lekker en vriendelijk, voor je huid, stuk zeep of wat je maar nodig hebt en waar je geïnteresseerd in bent. Zo helpen we met z’n allen een nieuwe economie en samenleving opbouwen, één die een goed beheer van al het leven voorstaat en waarbij we een eerlijke verdeling en gelijkwaardige samenleving een must vinden.

 


 

IN DE MEDIA

Instructiefilmpjes

Om het gebruikersgemak verder te vergroten zijn enkele instructievideo’s in de maak. Hierbij kun je denken aan video’s over: het aanmelden voor het URA-platform, wegwijs worden op het URA-platform, de aanschaf van een Eeuwigdurend-Leden-Certificaat (ELC) en het tekenen van de Verklaring van Vrede.
Zodra deze beschikbaar zijn, laten wij dat weten via een nieuwsflits.

 

‘Where did shocking interview Part 1 go?’

Ronald Bernard heeft een belangrijke persoonlijke boodschap ingesproken naar aanleiding van een verwijderde video op YouTube.
Deze korte Engelstalige video staat sinds kort online en is in acht talen ondertiteld.
Where did shocking interview Part 1 go?
https://youtu.be/VT_8DTjbNks

 


 

AGENDA

Lezingen en Webinars (Nederlandstalig)

Michael Sabbe bespreekt in zijn Lezingen en Webinars oplossingen van United People Foundation, nadat hij heeft aangetoond hoe het komt dat een verandering van het geldsysteem hard nodig is.

 

Online Webinars op Donderdag 27 april en Donderdag 25 mei

Gegevens om je aan te melden vind je in de nieuwsflits.

 

In de maak: LIVE SESSIE te Melle - België op zaterdag 22 april

Aanvang: 10.00 uur tot om en nabij 18.00 uur.
Deze lezing wordt ingeleid door Steven Arrazola Dé Onate.


Nadere informatie volgt via de nieuwsflits.

 

 


Ongelukkig zijn, is het gevolg van het beheerst worden door illusies.