Nieuwsbrief juni 2022

Thuis/Nieuws / Nieuwsbrief juni 2022
Share with


Nieuwsbrief juni 2022

Enige teamleden van United People (UPF) geven weer lezingen in Nederland en Belgie. Daarin brengen zij alle gecreeerde manifestaties als haalbare oplossingen onder de aandacht. Met deze oplossingen kunnen de mensen zelf aan de slag om tot een wereld van vrede, welvaart en welbevinden te komen.

 

Voor de volledige uitrol van alle haalbare oplossingen is echter de medewerking nodig van 10.000 EMC-houders die als mede-eigenaren de continuïteit van hun eigen coöperatieve onderneming garanderen. Zij doen dit door een eenmalige bijdrage van 100 euro voor de aanschaf van een Eeuwigdurend Leden Certificaat (ELC) en, zodra de bank operationeel is, door 24 euro per jaar aan lidmaatschapsgeld bij te dragen om alle exploitatiekosten te dekken.

 

Jarenlang dachten wij van UPF dat de instroom van 10.000 ELC houders gemakkelijk zou gaan, gezien alle gecreëerde ellende in de samenleving en al het ongenoegen dat de mensen uiten. Tijdens de lezingen en daarbuiten delen sommige mensen soortgelijke gedachten met UPF. 10.000 ELC houders is toch niet zoveel om te verkrijgen? Waarom is het aantal er dan nog niet na zoveel jaren van investeren?

 

Heel wat jaren zocht UPF het bij zichzelf middels vele onderzoeken en persoonlijke zelfreflecties.

 

Waaraan lag het nu toch? Buitenom het missen van een groot marketing en communicatie team, heeft UPF er alles aan gedaan om tot meer bereik en resultaat te komen. En wat blijkt nu? Het zijn de mensen ZELF die niet genoeg tot actie komen, ook al heeft UPF alle beschikbare manifestaties voorhanden.

 

Onlangs schreef iemand zijn bevindingen aan het UPF team. Lees maar eens:
“Best team, een aantal weken geleden was ik bij de lezingbijeenkomst op Schiphol-Rijk. En die was fijn en overtuigend. Ik meende ergens in de non verbale communicatie van de spreker ook iets te bespeuren waarom mensen dit niet gewoon doen. Niet eerder dan vandaag heb ik een ledencertificaat gekocht. En daar gaat mijn tip over. Ik zou echt op de avond zelf mensen aansporen of faciliteren om het daar direct te regelen. Je bent laat thuis en de dag erna draait de 'gewone' wereld weer en raakt dit op de achtergrond. Ja, ook bij iemand zoals ik die het echt belangrijk vind om onderdeel van dit initiatief te zijn. Mensen zijn lui en hebben heel veel acties. Zo'n mooi duidelijk moment als een lezing is de uitgelezen kans om mensen ook te helpen de keuze te maken en het direct te regelen. Hoe zou je dit kunnen doen? Een tafel met 1 of 2 mensen die mensen 'helpen' en steunen om het meteen te regelen. Begrijp me niet verkeerd, maar mensen zijn in het oude systeem gewend dat ze geholpen worden met dingen regelen. Faciliteer en mensen zullen je dankbaar zijn. De waan van de dag en de veelheid aan opties zorgt gewoon voor versplinterde aandacht. En 3/4 weken later weet ik dat ik het nog steeds wil, maar niet meer exact waarom. Ik heb het geregeld. Maar ik vermoed dat er velen zijn die een steuntje in de rug nodig hebben. Met liefde en aandacht geschreven. In alle goedheid bedoelt.”

 

Gedurende menig jaar heeft het UPF team alle denkbare varianten de revue laten passeren hoe we de mensen op de dag van een lezing kunnen aanzetten tot een directe actie om ELC houder te worden. Echter, de vraag is nu: waar gaat het werkelijk om? Draait het om wat UPF wil realiseren? Of wat de mensen verkiezen?

 

Dat laatste is waar het om draait. Mensen hebben een VRIJE WIL en een EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID. De ervaringen met de Coronamaatregelen heeft sommige mensen inmiddels aangezet tot andere prioriteiten in het leven via de groei van hun bewustzijn. Deze mensen beginnen nu deel te nemen aan UPF.

 

Veel mensen zitten nog in het 'Boiled Frog Syndrome' en zien de urgentie voor fundamentele veranderingen nog niet. Hoeveel gecreëerde crisissen en pijn zijn er voor deze mens nog nodig om anders te kiezen?

 

De mensen in het UPF team staan elke dag weer open voor leren, ontwikkelen, persoonlijke groei, inzien van blinde vlekken en zo meer. Er achter komen dat het deze keer niet aan het UPF team ligt, is dan ook erg pijnlijk. Je kunt namelijk de ander niet veranderen, alleen jezelf. Uiteindelijk komt het goed.

 

 

Een anekdote

In India is een vrouw met 4 mannen. De vrouw voelde haar dood naderen en vroeg aan de mannen of ze met haar mee wilden gaan de dood in. Drie zeiden er nee en één zei ja.
Man 1 staat voor lichaam. Dit kun je niet meenemen de dood in.
Man 2 staat voor materie. Dit kun je niet meenemen de dood in.
Man 3 staat voor relaties. Deze kun je niet meenemen de dood in.
Man 4 staat voor bewustzijn. Bewustzijn is onafscheidelijk en gaat met je mee de dood in.
We besteden meer aandacht aan de dingen die we los moeten laten. Het enige wat wel invloed heeft, laten we in de steek, zetten we in de kou: BEWUSTZIJN.



 

Een schrijven van onze jongste vrijwilliger in Griekenland

De Volgende generatie‘Onze kinderen zijn de toekomst', ‘De kinderen zijn geweldig’, ‘Ze zijn lief’. Dit zijn enkele gebruikelijke zinnen-slogans die onze ouders, leraren, onderwijsspecialisten, ministers en gouverneurs keer op keer herhalen. Dat is wat ons op school wordt geleerd en toch hebben we het nooit echt begrepen. Vandaag, in dit artikel, laat ik een ander aspect zien van een onderwerp dat met alle jongeren te maken heeft, maar dat opzettelijk is verwaarloosd. Ik geloof dat we onszelf de vraag moeten stellen en goed moeten nadenken of we wel bereid en sterk genoeg zijn om een taak te volbrengen die schijnbaar zo mooi en gemakkelijk overkomt.

 

Het is een feit dat - en we blijven maar zeggen dat we in een oneerlijke wereld leven waar corruptie, misdaden, oorlogen, armoede en ellende de boventoon voeren - wij, als de nieuwe generatie, van de wereld een betere plaats gaan maken. Dat is natuurlijk een geweldig toekomstperspectief. Maar wat ik persoonlijk zie is dat de meerderheid van de jongeren er de voorkeur aan geeft deze verklaring af te leggen zonder daadwerkelijk te proberen ook maar enige verandering teweeg te brengen, en deze kwestie is tijdens de COVID-19 pandemieperiode zelfs nog erger geworden. Tieners hebben de neiging zich vooral bezig te houden met het imago van hun lichaam en hoe snel geld te verdienen in plaats van zich bezig te houden met veel belangrijkere zaken betreffende politiek en economie en deze apathie stelt hen uiteindelijk niet in staat weerstand te bieden aan de manipulatie die plaatsvindt ten koste van de bevolking door de corrupte regeringen. Jongeren hebben de neiging egoïstisch te zijn en zich alleen zorgen te maken over hun eigen winst. Met andere woorden, het materialisme is ons leven binnengedrongen. Onder deze omstandigheden blijven ze volledig inactief en dat is de reden waarom we een punt hebben bereikt waarop bijna niemand geluk kan vinden en we in plaats daarvan lijden onder de wereldwijde tirannie die de echte waarde van het leven wegzuigt.

 

Hoewel tieners zelf gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor onze huidige situatie, ligt de schuld niet alleen bij hen. Er zijn meerdere factoren die een ongezonde leefomgeving voor de jeugd creëren. De regeringen voeren al vele jaren te veel armoedemaatregelen uit die de burgers treffen en tegen hun welzijn werken. Het onderwijssysteem is gericht op het uit het hoofd leren van nutteloze informatie, zodat de leerlingen later een goede baan kunnen vinden, in plaats van hen echte waarden bij te brengen en hen beter in staat te stellen juiste beslissingen te nemen. Ook de ouders dragen verantwoordelijkheid voor deze achteruitgang, aangezien zij binnen het westerse stressmodel te veel uren van hun leven besteden aan werken om in hun levensonderhoud te voorzien, met als gevolg dat kinderen opgroeien zonder de nodige aandacht te krijgen. Ten slotte, maar daarom niet minder belangrijk, hebben de media de neiging mensen te terroriseren en nepnieuws te verspreiden dat de belangen dient van enkele meedogenloze oligarchen die ellende, teleurstelling en discriminatie veroorzaken, allemaal ten koste van de gehoorzame burgers.

 

Tot slot, het is niet mijn bedoeling u te ontmoedigen of af te houden van uw prachtige werk om de mensheid wakker te schudden, maar om u bewust te maken van een onderwerp dat we allemaal zouden moeten bekijken voordat we de moeilijke beslissing nemen om deel te nemen aan deze poging om een wereld van geluk te creëren voor de volgende generaties.


John Gatselis, 17 jaar,
Griekenland



 

Belofte aan jezelf

Wij hebben allemaal als kind kijkend naar, en het doen en laten van onze opvoeders ervarend de uitspraak en de zelfbelofte gedaan: later als ik groot ben doe ik het hééél anders. Herkent u dit?

 

Als je het stuk tussen de uitspraak en het nu de revue laat passeren heb je dan aan die uitspraak voldaan? Of ben je er vanuit het voorgevormde bewustzijn toch niet aan toe gekomen? De huidige situatie in de wereld waarin we allemaal zitten, maakt dat het tijd wordt om aan deze belofte tegemoet te komen. Kijk naar de kinderen in het nu die je hulp en jouw belofte heel goed kunnen gebruiken. Kijk naar de ouderen die, mede omdat ze het niet kunnen bevatten wat er speelt, jouw belofte heel hard nodig hebben. Kijk naar de mensen van UPF en B of Joy die met heel hun ziel en zaligheid iets hebben klaargezet hetgeen een hulp en ondersteuning kan zijn in het vinden van een goed beheer van al het leven.

 

Eens zal ik het anders doen, wordt NU: ik ga het anders doen. Dus Van, Voor en Door de mensen wordt dan: Van, Voor en Door jou! Jouw aansluiting bij de UPF is die nieuwe kans vanuit de belofte in je jeugd.

 

Lieve ouders, lieve mensen,
Weet je wat ik mij heel graag zou wensen?
Dat ik echt mijn authentieke zelf mag zijn.
En als ik later, op een dag, naar jullie foto kijk
dan denk ik:
dank je wel voor de ELC
ik voel me de koning te rijk er mee.
Opa, heb ik nog wel een toekomst?

https://www.youtube.com/watch?v=BLtqfuMhurI
 
Benjamin B. Joy

 

 

Lezingen juli 2022

 

Nederland: Ronald Bernard

Vrijdagavond 8 juli
Roelofarendsveen – bij Hal60
Lezing Jij & Ik zijn de verandering

Zaterdagavond 9 juli
Castricum – in Supreme College Nederland
Lezing Welvaart & Welzijn met de URA

Voor reserveringen en boekingen ga je naar https://delezing.nl



 

Belgie: Michael Sabbe - ‘Het ligt in onze handen’

Vrijdagavond 1 juli
1741 Wambeek (Ternat), Pijpelarestraat 6
19:00 uur – deur open om 18:30 uur 
Inschrijving en info: wiskehara@hotmail.com
Bijdrage 15 euro - cash te betalen bij de inkom

 

Zaterdag 2 juli
Steinerschool, Astridlaan 86, 8310 Brugge (Assebroek)
14:00 uur - deur open om 13:00 uur 
Inschrijving en info: ralphclaessens@mac.com