14 mei 2022: lezing België

Thuis/Nieuws / 14 mei 2022: lezing België
Share with


Michael Sabbe


Een nieuw financieel welvaartsysteem ligt in onze handen

Hoe werkt geld eigenlijk? Waar komt ons geld vandaan? Wordt dat ergens in de kelder van de Nationale Bank gedrukt, zoals in de film La Casa de Papel? Of gebeurt dit tegenwoordig grotendeels digitaal? Hoe wordt bepaald hoeveel geld er in omloop komt?

 

En hebben we als mensen iets te zeggen over waar het geld in wordt geïnvesteerd? Zou het niet fijn zijn als we zelf konden kiezen voor echt duurzame, ecologische, sociale projecten, waar mensen beter van worden?

 

Op deze en vele andere vragen krijgt u antwoord in deze lezing. U gaat naar huis met een goed beeld van ons huidige financieel systeem en u zal waarschijnlijk nooit meer op dezelfde manier naar geld kijken. In deze tijden blijkt maar weer eens overduidelijk dat een verandering van het geldsysteem hard nodig is.

 

Als we de handen in elkaar slaan, angst voor gebrek kunnen loslaten en ons focussen op levensvreugde en creatie, is de samenleving een onderneming op zich. Hoe dat kan zal Michael Sabbe u laten zien in deze uiterst boeiende lezing, want er is al veel hoopvols gaande.

 

Michael Sabbe is econoom. Hij heeft economie gestudeerd aan de Amerikaanse Universiteit UAP. Van beroep is hij ondernemer en heeft ervaring in diverse sectoren zoals de auto- en textielindustrie, informatiesystemen en als ISP provider. Momenteel stimuleert hij de ontwikkeling van groene energieoplossingen en duurzame financiële systemen.

 

Zaterdag 14 mei - 19u30. Locatie: Shiva Center, Ingelmunster, België. Meer details en reserveren: hier.